Corporate Circles
Een cocreatie van Trust for Business met She&Company.

Hoe is dit allemaal ontstaan?

In 2012 -geïnspireerd door hun eigen cirkel- startten Tamara en Annemie Colruyt, met het opzetten van vrouwenfestivals. Twee keer per jaar kwamen vijftig vrouwen gedurende een weekend samen op een kasteel. Een bonte mengeling van dames én een mix van prikkelende ervaringen leidden keer op keer tot stralende, krachtige vrouwen, een netwerk van fijne contacten en tot ideeën/initiatieven met een vrouwelijke touch. Het festival groeide uit tot een gebeuren waar veel vrouwen naar uitkeken: een feminiene pitstop. Onder hen ook de only’s: vrouwelijke professionals die als (bijna) enige in een mannelijke context werken. Van hen kreeg Tamara heel expliciet de vraag om zo’n bijeenkomsten op te zetten óp de werkvloer. Een call die ook Gil raakte en mee tot het ontstaan van She & Company heeft geleid.

Joke Oosters (Trust for Business) was voor drie jaar zelf deelnemer in een fantastische cirkel voor vrouwelijke ondernemers in NL. Uit deze ervaring is ze in Antwerpen gestart met het faciliteren van meerdere cirkels voor vrouwelijke ondernemers in Antwerpen. 

Intussen zijn deze trajecten zoveel mooier geworden dan ze zich op voorhand had ingebeeld.

 

Tijdens deze ontwikkelingen ontmoetten Gil, Tamara en Joke elkaar in de zomer van 2018.

Hierover hebben ze een prachtige podcast gemaakt en bloeide hieruit een bijzondere samenwerking dat de vorm heeft gekregen van Corporate Circles.

 

Benieuw naar onze podcast?

De kracht van Corporate Circles: je eigen in-house community

Met de Corporate Circles brengen She & Company en Trust for Business de winst van de festival-formule en ervaring van het cirkelwerk binnen in organisaties.

Feminiene kwaliteiten worden wakker gemaakt, het vrouwelijke weefsel in de organisatie wordt versterkt en als vanzelf komen àndere plannen en projecten naar boven borrelen. Van dit alles profiteren niet alleen vrouwen, maar ook mannen.

 

Dubbele winst dus! Voor vele mannen is een yin-aanpak, complementair aan het masculiene denken en doen, immers ook meer dan welkom. Sowieso zijn beide nodig om tot een evenwichtige, performante en duurzame organisatie te komen.

De meerwaarde van een Corporate Circle is groot.

  • Vrouwen vinden elkaar en kunnen vanuit die verbinding makkelijker op eigen wijze hun bijdrage leveren aan de organisatie;
     

  • Het vrouwelijke maakt zich zichtbaar: elke Corporate Circle-bijeenkomst zet gender en inclusie impliciet of expliciet weer op de agenda;

  • Een Corporate Circle is een pool van ambitieuze, getalenteerde vrouwen; iets aftoetsen, een klankbord vinden, een idee voorleggen, een project opstarten, een spreekster vinden, … wordt extra makkelijk.

Bovendien kunnen de circles ook heel doelgericht ingezet worden: als onderdeel van een breder diversiteitsbeleid, als middel om meer vrouwen naar topmanagement te laten doorstromen, om te komen tot meer gebalanceerd leiderschap, …  

Of je nu diversiteitsmanager bent of een vrouwelijke professional die zich geroepen voelt om een circle op te zetten, wij denken en doen graag met je mee.

Wij ondersteunen je graag bij het uittekenen én het faciliteren van je Corporate Circle-programma.

 

Mail ons voor meer uitleg.

Schrijf je nu al in!

Corporate Circle Conference

Benieuwd wat corporate Circles zijn, hoe we werken en wie we zijn? Kom naar onze Corporate Circle Conferenc op vrijdag 24 mei 2019!

Cirkel voor vrouwelijke ondernemers

Momenteel zijn er 2 lopende.

 

Volgende start herfst 2019, schrijf je nu al in!

Corporate Circle
in company

Cirkel binnen het bedrijf.

Vrouwennetwerk in één bedrijf.

Corporate Circle
out company

Vrouwencirkel met vrouwen uit verschillende bedrijven.

* Vanaf we groepen hebben van 8 vrouwen, kan er een cirkel starten

Wil je alvast ervaringen lezen van deelnemers die dit jaar deel hebben genomen?

In een vrouwencirkel is alles mogelijk en bespreekbaar.

 

Alle thema's waar jij tegenaan loopt of waarin je gespiegeld wil worden, kan je inbrengen.

Van het moederschap - leiderschap - vrouw zijn - seksualiteit - spiritualiteit - relaties - runnen van een dienst of afdeling- groeien - persoonlijke ontwikkeling tot conflicten en nog zoveel meer.

 

Een vrouwencirkel geeft je vleugels, doet je groeien, geeft nieuwe mogelijkheden, zijn doorbraken, diepe inzichten, (zelf)liefde en brengt zoveel meer creativiteit in je leven/bedrijf.

Een bedding waar je als vrouw en als ondernemer kan écht kan thuis komen.

 

Wij gunnen het echt elke vrouw toe.

In elke cirkel is er plaats voor maximum 8 vrouwen.  

"Wie nood heeft aan zichzelf in de spiegel te durven kijken, gesteund door anderen ... gewoon doen. Omdat samen altijd fijner is dan alleen en omdat je geinspireerd en uitgedaagd wordt om uit je comfortzone te stappen. Het veroorzaakt scheurtjes, maar dan denk ik aan die mooie quote van Leonard Cohen: there is a crack in everything, that’s how the light gets in. Voor als je weer wat licht en liefde wil laten stromen dus, voor jezelf en voor anderen."


- Kaat Daans -

"Sinds mijn wijze boeddha ook soms beslist wat we doen, zit ik in een vrouwencirkel. Een van de beste beslissingen van dit jaar. Joke Oosters, die de cirkel oprichtte, weet wat 'holding the space' betekent. Nu leer ik over de Tao, lichaamsbewustzijn, systeemdynamiek."

- Dette Van Zeeland -

"Een veilige plek waar je rouw en rauw jezelf mag ontdekken en tonen. Een plekje waar je groeit en om het zo schoon met de woorden van Anais Nin te zeggen ... “And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

- Kaat Daans -

"Het is (in dit geval) een groep van 8 vrouwen met elk een eigen missie en onderneming, die onder ‘guidance’ van Joke Oosters samen hun spiritualiteit en bewustzijn op een hoger niveau brengen, vanuit radicale openheid. Wij vrouwen delen de processen waar we doorgaan en helpen elkaar groeien. Joke reikt ons daarbij een wereld aan bewustzijns vergrotende wijsheden en praktijken aan, zoals de Tao. We hebben ons geëngageerd voor 9 maanden en we zien van daar verder. 

Het is ook een eye-opener hoeveel zorg we elkaar kunnen geven en hoeveel we kunnen spiegelen aan elkaar!"

- Dette Van Zeeland - 

"Dat ik heel langzaam mijn angst om mezelf echt te delen overwin. Een bedding vol veiligheid en zachtheid. Dat ik breek, zacht en pijnlijk maar dat ik ook weer wat durf te vertrouwen ... en “hmmmmm”

- Kaat Daans -

"In alle eerlijkheid, bijzonder veel. Meer nog, ik heb het gevoel dat ik nu al ben waar ik op het einde van de cirkel had willen zijn. De verbinding met mezelf is er. Intenser dan ooit voorheen. Ik kan in zachtheid en mildheid bij mezelf blijven op moeilijke momenten in mijn proces. Ik kan zeer goed voelen nu wanneer ik van mezelf weg ga en wat ik nodig heb om terug dicht bij mezelf te komen en in mijn geval is dat natuur en stilte."


- An Denys -

"Heel veel persoonlijke groei en innerlijk werk. De factoren die dat mogelijk maken zijn: het delen van innerlijke processen in een veilige groep van mature vrouwen die samenkomen om dezelfde reden, ook de verbinding met deze diverse groep vrouwen waar je enerzijds zo open tegen bent maar waar je anderzijds (op dit moment) geen vriendinnen mee bent waardoor er ook geen lading van verwachtingen op zit, de begeleiding van Joke die zo integer en gepassioneerd dit faciliteert."

- Sophie Dierickx -

"Ik ben aan de slag gegaan met oude patronen. Ik kreeg meer zicht in hoe ze ontstaan zijn en vooral in wat ik nu anders wil. Ik leer mijn eigen overtuigingen maken ipv te blijven geloven in oude overtuigingen die me niet meer dienen. Ik leer op een andere manier naar het leven kijken: Met meer vertrouwen en met minder de nood om alles te gaan over-denken. De whatsapp-groep helpt mij om mijn inzichten bij te houden. Ik voel mij gesteund als ik ervaringen deel. Het traject helpt mij om effectief stappen te zetten. Ik heb besloten om de stap van zelfstandige in bijberoep naar helemaal zelfstandig te zetten. Ik heb het gevoel dat dit iets was dat al langer in mijn onderbewuste sluimerde en dat de vrouwencirkel mij geholpen heeft om dit in te zien en er iets mee te gaan doen. Vanuit vertrouwen ipv vanuit angst."

- Evelien Torfs - 

"Kwetsbaar zijn, is sterk zijn, is leiderschap. Delen is vermenigvuldigen."
 

- Fabienne Claeys -

"Het is een plek waar je (zonder voorgeschiedenis) helemaal jezelf kan zijn. Je kan grote stappen zetten in je proces van persoonlijke ontwikkeling. Op een hele aangename, zachte, heldere en warme manier. Joke en de andere vrouwen dragen je er doorheen. Het is een kans om te gaan voor een echte doorbraak en om stappen te zetten in de richting van jouw 'droomleven'."

- Evelien Torfs -

Follow us:

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
Webdesign by Forest.png

©2016 Trust For Business

Alle rechten voorbehouden