Meet your peers during these challenging times

Leen Adams

Gratis webinar
op 26 jan
 
Wholeness - Hoe bouw  je psychologische veiligheid op in je team of hele organisatie?

Pyschologische veiligheid is een voorwaarde om te kunnen werken aan een menselijke en wendbare organisatie. Werken met zelfsturing en gezonde resultaten neerzetten zonder dat dit ten koste gaat van iets of iemand vraagt psychologische veiligheid. Het is vaak niet tastbaar maar wel voelbaar. Maar hoe doe je dit? Hoe bouw je dit op?

 

Psychologsche veiligheid wil zeggen dat alles gezegd kan worden door iedereen. Dat elke medewerker de veiligheid ervaart om te benoemen wat er speelt bij zichzelf, het team of de organisatie. Spanningsvolle topics toch durven benoemen. Zonder de angst voor gezichtsverlies, het verliezen van een promotie of het verliezen van je job.

 

Als we werken met zelfsturing als middel om te groeien naar een menselijke en duurzame organisatie is psychologsche veiligheid een basisvoorwaarde.

 

Joke gaat tijdens het webinar hierover in gesprek met Leen Adams. Leen heeft de afgelopen jaren zichzelf in deze domeinen getraind en volgde bijna alle trainingen bij Trust for Business. Het thema boeit haar mateloos zowel in haar professionele als in haar privéleven.

 

In dit webinar leer je het volgende:

  • dat pychologische veiligheid begint bij elk individu die zichzelf veilig heeft gemaakt

  • hoe je met je collega’s een sfeer van psychologische veiligheid kan creëeren.

  • hoe je een cultuur kan bouwen waarin mensen zich zo veilig voelen dat ze volledig zichzelf durven zijn en zich helemaal uit durven spreken.

  • waarom jezelf zijn noodzakelijk is voor menselijke cultuur en gezonde groei.

  • welke stap je zelf als medewerker kan zetten om de pychologische veiligheid te laten groeien in je team en organisatie.

  • wat zelfkennis en zelfreflectie te maken heeft met psychologische veiligheid.

  • waarom je het ontbreken van deze veiligheid niet kan afschuiven op je collega’s of de werking van de organisatie.

  • wat Leen verstaat onder psychologische veiligheid en welke stappen zij in dit proces zelf heeft gezet

 

TE GAST - Leen Adams, werkt bij Realdolmen en Founder van Adem

"Leen Adams houdt van de schoonheid van kwetsbaarheid en is altijd op zoek naar kruisbestuivingen. Als handelsingenieur en Doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen heeft ze meer dan 15 jaar ervaring als strategisch marketeer en business consultant voor KMO’s en corporates. Onderweg volgde ze ook coachingopleidingen bij onder meer Trust For Business, Walk Your Talk, Open Mind, Notice The Difference en Arcturus.

Vandaag werkt ze deeltijds als strategisch adviseur rond change & cultuur bij Realdolmen. Daarnaast is ze ook freelance consultant en mede-eigenaar van ADEM in business, samen met Karolien Emmers. ADEM in business geeft medewerkers en organisaties de DIY-tools in handen om te blijven ademen in al de busy business op een toegankelijke, lichte én tegelijk onderbouwde manier. De IKEA van de zelfontplooiing, zeg maar. Hun eerste boek Your Energy Journal werd uitgegeven door Lannoo, en ging al meer dan 4500 over de toonbank in de Benelux en Rusland."

LinkedIn profiel van Leen

Follow us:

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
Webdesign by Forest.png

©2016 Trust For Business

Alle rechten voorbehouden