Ben jij iemand die in of aan een duurzame en menselijke organisatie wil werken?
Dan zeg ik met veel plezier:
Welkom thuis

Mijn klanten zijn allemaal pioniers.

Sommige zijn bezielers en/of oprichters van een teal- of zelfsturende organisatie.

Anderen werken als coach, trainer aan een duurzame en menselijke organisatie. Allemaal inspireren ze me met wat ze doen en hoe ze in het leven staan.

Weer anderen zijn leiders van grote organisaties die het anders willen, die het anders zien maar niet weten hoe ze een menselijke en duurzame organisatie kunnen neerzetten.

 

Allemaal zochten ze naar een ideale organisatiestructuur en cultuur die past bij hun visie, vernieuwende werkwijze,  purpose, hun ‘zijn’ en die past bij de bijdrage die ze leveren aan de wereld.

Een organisatiestructuur die wendbaar en menselijk is.

Een zoektocht naar een structuur en cultuur waarmee ze zichzelf en hun bedrijf/organisatie naar het volgende niveau zouden kunnen tillen.

Waarom?

Omdat al mijn klanten heel goed beseffen dat ze hun bedrijf of organisatie niet verder kunnen brengen dan waar ze zelf staan. Dat het anders kan! Dat het mogelijk is om onze organisaties af te stemmen op wie we nu als mens geworden zijn.

De systemen zijn nu vaak te oud geworden en houden de groei op alle gebieden tegen. Al mijn klanten weten dat alle organisaties extreem uitgedaagd worden en het nodig is om wendbaar te zijn.

Zodat mensen terug graag komen werken, dat we terug effectiever zijn, meer zingeving ervaren, meer geluk ervaren en vooral dat we een werkelijke bijdrage zijn voor onze wereld!

 

Allemaal voelen ze dat ze hun bedrijf of organisatie niet op hun eentje kunnen laten verder groeien naar die nieuwe structuur en cultuur waar duurzaamheid en menselijkheid centraal staan.

Hier hebben we anderen voor nodig. Hiervoor hebben we anderen nodig die ons inspireren, versterken en aanmoedigen. Daar ben ik één iemand van. Daar ligt mijn meerwaarde en passie.

Mijn hart loopt over van organisaties begeleiden naar een menselijke en duurzame cultuur en structuur.

Waarin organisaties gezond worden en blijven op alle vlakken.

Een harde top down hiërarchie past niet meer.

Om de eenvoudige reden dat hierdoor de menselijkheid en duurzaamheid uit de organisatie gaat;

de cultuur, structuur, mindset en werkwijze van een harde top down hiërarchie houdt duurzame en menselijke groei tegen.

Mensen missen zingeving, haken af, verliezen zichzelf. Als ze hier toch proberen in te werken komen ze in een burn-out of depressie terecht. Ze ervaren een zware druk, extreem veel stress, voelen zich verloren en vaak niet begrepen.  Dit werken voelt als hard werken met veel energieverlies.

Het nieuwe werken

Mijn klanten bezielen het nieuwe werken, ze zijn uit de klassieke organisatie structureren gaan denken, sommige zijn hier al uit gegroeid en anderen hebben zich er  nooit in thuis gevoeld.

 

Ze houden van 100% verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf.

Ze houden van zingeving, persoonlijke groei en het verruimen van hun bewustzijn.

 

Op deze manier dragen ze bij aan de wereld in verbinding met zichzelf en anderen. 

 

Mijn klanten nemen dagelijkse bezielde acties, ze ervaren dat alles mogelijk is en weten exact waar ze naartoe willen. Vaak werken ze in co-creatie met anderen om elkaar en elkaars bedrijven op te tillen en hun toegevoegde waarde alleen nog maar te verhogen.

Herken jij jezelf hier in?

Wil jij meer weten over wat er allemaal mogelijk is?

Weet en voel jij dat er meer mogelijk is in jouw organisatie?

Wil jij graag eens sparren hierover?

Neem dan vandaag nog contact met me op voor een gratis intake gesprek.

Heb je nog vragen? 

Aarzel niet. Ik beantwoord jouw vraag met plezier. 

Follow us:

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
Webdesign by Forest.png

©2016 Trust For Business

Alle rechten voorbehouden